DRAX BRANI SVOJ UVOZ DRVA I PELETA: Pridonosimo kanadskom gospodarstvu s milijardom dolara i osiguravamo 3.000 radnih mjesta!

Kohlbach / KBE Bioenergie

Britanski Drax godišnje iz Sjeverne Amerike uveze preko 7 milijuna tona drva, uglavnom industrijskog peleta, a u Velikoj Britaniji je na udaru ekologa koji ga prozivaju zbog „spaljivanja drvnog resursa“. Međutim, nova ekonomska analiza koju je proveo MNP otkriva kako je Drax grupa doprinijela kanadskom gospodarstvu s milijardom kanadskih dolara tijekom 2023. godine, istovremeno zapošljavajući više od 3000 djelatnika. Izvješće naglašava velik ekonomski učinak Draxovih deset tvornica drvenih peleta u Britanskoj Kolumbiji i Alberti, koje proizvode održivu biomasu za proizvodnju obnovljive energije u Ujedinjenom Kraljevstvu i Aziji. Draxove operacije igraju značajnu ulogu u učvršćivanju kanadske vodeće pozicije u proizvodnji obnovljive energije iz drva.

Draxova predanost lokalnom gospodarstvu je evidentna, jer gotovo 75% robe i usluga dobiva od lokalnih dobavljača unutar provincija u kojima posluje. Izvješće također pokazuje da Drax kupuje više od 90% robe od kanadskih tvrtki i izvan provincija, dodatno jačajući cjelokupnu kanadsku ekonomiju. Draxove operacije i održivo poslovanje osiguravaju ključna zaposlenja u ruralnim zajednicama, pri čemu čak 26% odnosno 18% ukupnog prihoda od zaposlenih stanovnika u Entwistleu i Burns Lakeu dolazi od Draxovih aktivnosti.

Osim otvaranja radnih mjesta, Draxova suradnja s lokalnim kanadskim industrijama, uključujući i velike pilane, pomaže u prenamjeni i većem korištenju otpadnih drvnih materijala, zapravo pomaže u smanjenju otpada na odlagalištima i ublažavanju rizika od požara. Studija MNP-a ističe kako se 372 mil. CAD nacionalnog BDP-a generira Draxovim kanadskim operacijama. Zapravo, proizvodnja zelene energije iza koje stoji Drax je imala pozitivan učinak u različitim sektorima, uključujući industrijsku proizvodnju i transport, a takvo poslovanje je dobrodošlo i donijelo je korist lokalnim zajednicama diljem zemlje, stoji u ovoj analizi.

Comments are closed.