Wood-Mizer je predstavio nove prototipove pilana na Danima otvorenih vrata 2024.

Otvoreni dani, koji se održavaju u sjedištu Wood-Mizera u poljskom gradu Koło odavno su popularni i među profesionalcima i među entuzijastima u obradi drva. Ovi događaji pružaju izvrsnu priliku za istraživanje najnovijih proizvoda WM, praćenje aktualnih trendova u industriji pilana i primanje stručnih tehničkih savjeta. Ova godina nije bila iznimka, a sudionici su uživali u izlogu novih modela strojeva, mobilne opreme i modifikacijama linija pilana.

Potpuna hidraulika, funkcionalnost i zadovoljstvo – predstavljamo pilanu “LT20START”

Početkom 2024, debitirala je pilana “LT20START”, koja kombinira naprednu tehnologiju s praktičnim rješenjima za pružanje iznimne kvalitete rezanja drva bez značajnih ulaganja. “LT20START” može obraditi trupce do 80 cm u promjeru i 6,1 m duljine, s kompletnim hidrauličkim sustavom, koji osigurava jednostavno i brzo rukovanje trupcima. Ovaj hidraulički paket uključuje tri bočna baslona, središnju stezaljku, okretač, dva nivelirajuća baslona i ruke za utovar. Dodatno, pilana ima uređaj za automatsko podešavanje visine piljenje kako bi se dodatno pojednostavio tijek rada operatera. “LT20START” ispunjava zahtjeve tržišta nudeći sve što profesionalci u obradi drva traže.

Kompaktne pilane serije “LX50” uskoro dostupne u mobilnim verzijama

Pilane serije “LX50” su Wood-Mizer-ova najpristupačnija opcija za samostalnu preradu trupaca u građu. Njihova popularnost proizlazi iz kombinacije jednostavnog dizajna i provjerenih konstrukcijskih rješenja s poznatom kvalitetom i izdržljivošću Wood-Mizer pilana. Modeli “LX50START” i “LX50SUPER” idealni su za početnike u pilani i hobiste koji trebaju učinkovito i precizno rezanje drva za osobnu upotrebu. Tijekom sastanka s kupcima predstavljen je prototip mobilne pilane “LX50”, što ju čini još privlačnijim alatom za male pilane i pojedinačne korisnike kojima su potrebne mogućnosti piljenja drva na različitim lokacijama.

Prva pilana na baterije na svijetu

Wood-Mizer će svojoj ponudi proizvoda uskoro dodati pilanu “LT15”, koju pokreću litij-ionske baterije. Ova inovacija odgovor je na rastuću popularnost bežičnih električnih alata, uređaja i vozila. Punjive baterije nude praktičnost, visoke performanse i pouzdanost, a mogu se puniti pomoću obnovljivih izvora energije, kao što su fotonaponske ploče. Pilana “LT15” može raditi do 8 sati s jednom baterijom, a baterije se brzo i učinkovito pune s uključenim punjačem. Više informacija o ovom novom proizvodu bit će dostupno uskoro u službenim izjavama za tisak tvrtke i kanalima društvenih medija.

Lansiranje Wood-Mizer “EG300” pokretni i “EG350” okrajčivač

Jedan od načina za povećanje produktivnosti u pilanskom poslovanju je proširenje radionice s dodatnim strojevima, kao što su okrajčivač ili višelisna paralica. Wood-Mizer će uskoro ponuditi dva nova stroja: mobilnu verziju okrajčivača “EG300” i okrajčivač “EG350”, koji može obraditi veće materijale.

Mobilni stroj za lrajčenje “EG300” dizajniran je na popularnoj stacionarnoj verziji i nudi iste parametre obrade. Glavne razlike uključuju dodavanje šasije sa sklopivom kukom za vuču, ergonomsku sklopivu kontrolnu ploču, prema gore sklopivi izlazni stol, stabilizacijske potpore i kutiju s alatom.

Stacionarni rubnik “EG350” dizajnom je sličan modelu “EG300”, ali omogućuje obradu materijala do 550 mm širine i 100 mm visine. Ovaj stroj je dizajniran za poduzetnike koji cijene značajke okrajčivača “EG300”, ali im je potrebna sposobnost obrade većih materijala.

Predstavljanje novog “MR250” Industrijska dvo-osovinska višelisna paralica

“MR250” multirip nastavlja seriju započetu modelom “MR200” i preporučuje se za upotrebu u industrijskim linijama za piljenje visokih performansi. Ovaj stroj može obrađivati prizme do 650 mm širine i 250 mm visine, koristeći ukupno 32 lista kružne pile na dvije osovine. Listovi kružne pile koji se koriste u “MR250” mogu imati promjere od 300, 350 ili 400 mm. “MR250” multirip pokreću dva motora od 55 kW, ali postoji i opcija korištenja 2x 22 kW ili 2x 75 kW motora.

Dovod materijala je električni (do 25 m/min) i automatski se kontrolira ovisno o opterećenju motora. Kako bi se zadovoljila visoka učinkovitost stroja (14-15 m³ materijala po satu), električni sustav protoka materijala također se koristi i za stolove za dovod i odvod. “MR250” se upravlja s upravljačke ploče, koja omogućuje kontrolu i rad svih funkcija stroja (uključujući električno podešavanje vratila).

Industrijske linije za piljenje u novim konfiguracijama – učinkovitije nego ikad

Već tradicionalno veliki interes izazivaju pilanske linije s industrijskim pilanama i pomoćnim uređajima poput višelisnih paralica, stolova za sortiranje, utovarnih rampi itd. Najznačajnija inovacija bila je upotreba lista tračne pile širine 120 mm sa satelitskim zubima u pilani “WB2000”. Ova nova konfiguracija omogućuje veću učinkovitost obrade i pruža veće prednosti za velika poduzeća. Dodatno, po prvi put, pilana “WB2000” uključuje servo motore za pomicanje glave gore/dolje kako bi se poboljšala preciznost kretanja i povećala brzina.

Inovacije predstavljene na “Sastanku kupaca” uskoro će se pojaviti u Wood-Mizerovom katalogu proizvoda. Pretplatite se na Wood-Mizer E-bilten ili pratite društvene medije kako biste saznali više o pokretanju novih pilana na vašem tržištu.

PROVJERITE TRENUTNE WOOD-MIZER PROMOCIJE

PREGIMEX d.o.o.

Slavka Batušića 31,

10090 ZAGREB

Fax: +385 1 3894 668

Mob: +385 98 9934 639

E-mail: pregimex@pregimex.hr

https://woodmizer.hr

FAMTEH ADRIA
Senjsko 137 A, Vrbovsko
51326 Moravice (Grad Vrbovsko)
Mob: +385 91 226 5999
E-mail: pokretnepilane@gmail.com

Comments are closed.